Ett bra sätt att värna om miljön är att inte använda onödigt mycket el, ha igång onödigt mycket air-condition eller ha på för hög värme hemma på element, värmegolv och så vidare. Som företag är det dock inte alltid man kan minska på kostnader eller miljöpåverkan. Om man till exempel arbetar med kyl- eller frystransport, fabriker där maskinerna måste vara igång, energicentraler, kyllager eller liknande så kan man såklart inte förstöra varor, processer och så vidare genom att sänka temperaturer eller stänga av maskiner för att värna om miljön.

Tvärtom kan en för låg eller för hög temperatur vara förödande när det gäller till exempel transport av mat. Den nya trenden där färdigpackade matkassar levereras hem till kunderna är en av alla branscher där rätt temperatur är avgörande för att råvarorna ska hållas fräscha. Alla dessa matkasseleverantörer garanterar att kylvarorna levereras i en obruten kylkedja från företaget hela vägen hem till kunden. För att hålla koll på bilarnas och kylarnas temperatur använder man ofta så kallade loggers från Termometer.se. En logger håller stenkoll på temperaturen under en transport och dokumenterar även denna så att man i efterhand kan se att tempereturen har legat på rätt nivå under hela transporten.

För privatpersoner som inte är i behov av varken maskiner eller kylbilar finns det självklart många bra sätt att vara extra miljövänlig. I videon här nedan får ni några tips.