Att köpa begagnat är alltid bra, och det oavsett om det är kläder, lägenhet, leksaker – eller bil. Trots det är det otroligt många som letar efter nya bilar, istället för att köpa begagnade. Något som många  verkar ha svårt att förstå, är att begagnade bilar inte behöver vara skrotiga. Utan när man återanvänder dessa kan de faktiskt känna lika nya som en faktiskt ny bil, bara det att den har åkt några varv.

Det handlar helt enkelt om att vi inte ska tillverka saker om och om igen när det faktiskt inte behövs. Och om du tänker efter, vad är det för anledning till att du ska ha den nyaste kärran i stan? Om en äldre modell, som du också får för en billigare peng, kan fungera lika bra? I en artikel i Sydsvenskan har de faktiskt nämnt detta, och de inleder sin artikel så här:

Bilen är en av hushållets största utgifter. Minimera kostnaderna genom att välja en nyare begagnad bil som genomgått den största värdeminskningen, men som ändå erbjuder en hel del nykänsla. Bil & Trafik tipsar dig om vårens elva bästa begagnatköp.

Det är en fantastisk artikel för både bilälskare, och de som värnar om det gamla – och miljön. För du som inte vet hur man går tillväga för att köpa begagnat är det enkelt, gå bara in på Bilweb så finns allt du behöver veta. Och visst, nytt är spännande och roligt, det är förståeligt, men ibland måste man ta ett steg bakåt och se på det stora hela. Och om du inte lyckas kan vi punkta upp fördelarna: 1. det kostar mindre för dig, 2. det är bättre för miljön, 3. du behöver inte oroa dig för att något ska vara fel (eftersom andra kört den tidigare).

Övertygad nu? Bra!