Att värna om miljön är så mycket större än bara det att välja rätt elleverantör. Många bäckar små som man brukar säga, samtidigt som alla små åtgärder som kan bidra till den stora bilden är viktiga. Aktiva handlingar för att kunna värna om miljön och vår planet handlar inte bara om att börja sopsortera och på riktigt ta tag i det där med att skilja på metallocken och glasburkarna i soprummet.  Av stor vikt ät innehållet i de produkter som vi använder dagligen. Det handlar bland annat om vilken mat vi köper ute i butikerna, men också vilka rengöringsprodukter vi använder och vilka val vi gör när det handlar om skönhet och smink.

Sminket spelar stor roll

Mineralsmink, som ofta klassas som att vara skonsammare mot miljön i jämförelse till mycket annat finns bland annat hos Brallis som är en av Bare minerals återförsäljare. Brallis är en av de webbshoppar som har tagit aktiva steg för en bättre miljö och bland annat gör det möjligt för sina kunder att handla under kategorier som ”Ekologiskt och Naturligt”. För smink kan visserligen vara värt mycket pengar och därmed också bli stöldbegärligt:

”Kosmetika för en halv miljon kronor stals på tisdagskvällen från Åhléns i Bollnäs. Tjuvarna krossade en ruta och gick rakt in på sminkavdelningen.

– Det verkar ha varit pålästa personer som visste vad de gjorde, säger Andreas Hansemon, förundersökningsledare vid Bollnäspolisen, till Ljusnan.”

Desto viktigare än att sminket är exklusivt är dock att det är ekologiskt och miljövänligt, när det handlar om miljön och vår allas framtid.